لیست اختراعات سيامك صندوقچيان شترباني
استخراج سلولهاي ماكروفاژ و كشت آنها در محيط آزمايشگاه جهت يافتن مكانيسم هاي فيزيوپاتولوژيك بيماريها حائز اهميت مي باشد. همچنين فرآيند استخراج و كشت اين سلولها در مطالعات اثربخشي داروها هم داراي كاربرد مي باشد. با وجود اينكه روشهاي مختلفي براي براي استخراج اين سلولها به كار گرفته شده اند، ولي تا به حال كيت تجاري يونيورسال كه به طور استاندارد و تكرار پذير بتواند فرآيند جداسازي ماكروفاژها را از بافت هاي مختلف ميسر سازد، ساخته نشده است. در كنار اين، روشهاي به كار گرفته شده، مستلزم مواد مصرفي زيادي بوده و بر حسب نتايج ناشي از مطالعات فلوسيتومتريك، درصد استخراج ماكروفژها با استفاده از آنها، معمولا در حد 85 درصد مي باشد. به لحاظ فني، در كيت مورد نظر كلاژناز نوع I جايگزين كلاژناز تيپ II و III خواهد شد. گفتني است با توجه به كارآئي بالاي اين تيپ از كلاژناز، ميزان استخراج سلول هاي ماكروفاژ تا 95 درصد افزايش خواهد يافت. همچنين، كيت تجاري مورد طراحي به صورت منسجم، آسان و گام به گام مراحل استخراج ماكروفاژ را ارائه خواهد نمود و ضمن صرفه اقتصادي، خطاهاي احتمالي را به نحو چشمگيري كاهش خواهد داد.
سيستمهاي تجاري امروزه توانايي مانيتور كردن فشار خون، دما، تنفس، اكسيژناسيون و ... را دارند. دو پارامتر مهم در بيماران با وضعيت بحراني (Critical ill patient) دماي مركزي (Core temperature) و pH معدي (pHi) ميباشد. مانيتورينگ دماي مركزي بدن به عنوان يك عامل مهم در واحد مراقبتهاي ويژه، (ICU) در دستورالعملهاي جامعه پزشكي مراقبتهاي ويژه ذكر شده است. بيماران با وضعيت بحراني (Critical ill) به خاطر ناتواني و اختلال در كنترل ارادي دما، مصرف مكرر آرامبخشها و تماس بالا با عفونتها در معرض ريسك بالايي از جهت اختلالات دما هستند. تخريب مخاط لوله گوارش ناشي از بحرانهاي فيزيولوژيك، تخريب مخاطي ناشي از استرس (SRMD) mucosal damage Stress related ناميده ميشود. كه در اغلب بيماران ICU در قسمت فوقاني دستگاه گوارش رخ داده و شيوع بسيار بالايي دارد. اثبات شده است كه %100-52 بيماران پذيرش شده در ICU نشانههايي از تخريب مخاط گوارشي در 24 ساعت اول بستري شدن را دارند. ريسك فاكتورها عبارتند از: جراحي ماژور، شوك هيپوتانسيو، هموراژي، ونيتلاسيون طولاني مدت كواگولوپاتي، تروماوسپسيس. با آنكه علت اصلي آن شناخته نشده است، به نظر ميرسد چند عامل احتمالي در ايجاد آن دخالت داشته باشند، مهمترين عامل اسيد معده است، فاكتورهاي ديگر عبارتند از ايسكمي، افزايش سطح گاسترين و پپسين، افزايش صفراي داخل لومن و افزايش غلظت اوره. يك روش در اندازهگيري pH معدي استفاده از كاغذ ليتموس حساس به pH است كه با شيره معدي آسپيره شده از لوله NG آغشته شده و pH به طور تخميني اندازهگيري ميشود. اين روش دقت بالايي ندارد و مشكلاتي را در بر دارد ازجمله افزايش واكنشهاي ترشحي به علت تحريك رفلكسهاي گوارشي و كاهش دقت اندازهگيري pH به خاطر استخراج مكرر شيره معدي. بنابراين طراحي يك دستگاه مطمئنتر با فوايد دستكاري پايين شيره معدي و سادگي در اندازهگيري pH معدي موارد فوق باعث كاهش هزينه درماني و بهبود پيش آگهي بيماران مي شود كه همانا هدف طراحي هر دارو يا وسيله پزشكي جديد مي باشد.ا ين دستگاه حاوي دو جزء مي باشد: يكي لوله معدي بيني مجهز به سنسور pH و دما و ديگري دستگاه جمع آوري اطلاعات.
كلاژن پروتئيني است كه در محيط خارج از سلولهاي جانوران، وجود دارد. . پروتئين كلاژن به صورت رشتههاي كلاژن مشاهده ميشود. رشتههاي كلاژن در همه انواع بافت همبند، ولي به ميزان متفاوت يافت ميشوند. سنتز كلاژن بهوسيله فيبروبلاستهامشابه ساخت ساير پروتئينها ميباشد. سنتز كلاژن توسط سلولهاي استئوبلاست در استخوان، كندروبلاست در غضروف،ادونتوبلاست در دندان، سلولهاي ماهيچه صاف در ديواره رگهاي خوني و سلولهاي اپي تليال نيز انجام ميگيرد. تركيب اسيد آمينه تشكيل دهنده كلاژن در بافتهاي مختلف داراي تفاوتهاي جزئي است.يك مولكول كلاژن از سه زنجيرهٔ پروتئيني تشكيل شده كه به دور يك ديگر پيچيدهاند. مولكولهاي كلاژن به گونهاي ويژه كنار يكديگر آرايش مييابند و يك ريز رشته را ميسازند. تعداد زيادي از اين ريز رشتهها به دور يكديگر ميپيچند تا يك رشتهٔ كلاژن ساخرصد پرولين و هيدروكسي پرولين و يك اسيد آمينه غير استاندارد است. تا به حال ويال تجاري كه به طور استاندارد و تكرار پذير بتواند ميسر گردد ساخته نشده است. در كنار اين، روشهاي به كار گرفته شده، مستلزم مواد مصرفي زيادي بوده و گاها مغاير با اعتقادات مردمي ميباشد همچنين در دسترس بودن مرغ و آسانتر بودن استخراج كلاژن جز مزاياي اين ويال ميباشد. به لحاظ فني، در ويال مورد نظر كلاژناز نوع I مد نظر قرار گرفته شد. گفتني است با توجه به كارآئي بالاي اين تيپ از كلاژنازدرميزان استخراج سلول ها استخراج اين كلاژناز مورد هدف قرار گرفت. همچنين، ويال تجاري مورد طراحي به صورت منسجم، آسان و گام به گام در مطالعات بيماريهاي پوستي و در مراكز تحقيقاتي ارائه خواهد نمود و ضمن صرفه اقتصادي، خطاهاي احتمالي را به نحو چشمگيري كاهش خواهد داد.
كرم جوان سازي و ضد چين و چروك گياهي يك كرم برپايه ماده سرزين مي¬باشد كه براي مصارف ارايشي بهداشتي فرموله شده است. داشتن پوستي جوان و شاداب در بين همه ي افراد از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. روش هاي مختلفي براي جوان سازي و بازگرداندن شادابي براي پوست ابداع شده است اما بسياري از اين روش ها نمي تواننداثرات درماني قابل ملاحظه اي از خود نشان دهند. يكي از موثر ترين راه ها استفاده از فراورده هاي پوستي ارايشي بهداشتي مي باشد. كرم جوان سازي سرزين توسط ماده موثره خود به نام سرزين اين مشكل را حل مي¬كند. مكانيسم سرزين براي جوانسازي پوست از طريق جذب راديكال هاي ازاد و همچنين بازدارندگي فعاليت انزيم تيروزيناز مي باشد. اين ماده در كنار اكسپيان هاي خود باعث روشن كنندگي و رطوبت و نرم كنندگي پوست شده و طراوت و شادابي را به پوست برمي گرداند Herbal rejuvenation and anti-wrinkle cream
موارد یافت شده: 4